TARATOR
15:20 | Gönderen
Bulut Bey |
Kaydı Düzenle
MALZEMELER:
-1 su bardağı ceviz içi
-1 kahve fincanı tahin
-2 diş sarımsak
-2 limon suyu
-Yarım demet maydanoz yaprağı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur.
2- Limon suyu ilave edilip karıştırılır.
3- Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır.
4- Salata tabağına alınıp turşu zeytin ve limon dilimleri ile süslenir.
Not: 1) Tarator, baston sandviç dilimlerine sürülüp de ikram edilebilir.
2) 100 gr ceviz 654 kalori verir.
KISA BİLGİ:
Süt her yaş ve durum için gerekli bir besindir. Sütün içindeki kalsiyum kemik, diş, kas, sinir ve kan hücrelerinin yapısında,
korunmasında ve çalışmasında önemli rol oynar. Kemiklerin kuvvetli, dişlerin sağlam ve dinamik olması için günde 2 bardak süt ve sütten yapılan yiyeceklerle yeşil sebzeler bolca yemelidir.
-1 su bardağı ceviz içi
-1 kahve fincanı tahin
-2 diş sarımsak
-2 limon suyu
-Yarım demet maydanoz yaprağı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur.
2- Limon suyu ilave edilip karıştırılır.
3- Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır.
4- Salata tabağına alınıp turşu zeytin ve limon dilimleri ile süslenir.
Not: 1) Tarator, baston sandviç dilimlerine sürülüp de ikram edilebilir.
2) 100 gr ceviz 654 kalori verir.
KISA BİLGİ:
Süt her yaş ve durum için gerekli bir besindir. Sütün içindeki kalsiyum kemik, diş, kas, sinir ve kan hücrelerinin yapısında,
korunmasında ve çalışmasında önemli rol oynar. Kemiklerin kuvvetli, dişlerin sağlam ve dinamik olması için günde 2 bardak süt ve sütten yapılan yiyeceklerle yeşil sebzeler bolca yemelidir.
Etiketler:
Kategorilenmemiş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Menü
-
▼
2007
(459)
-
▼
Eylül
(274)
- MANİSA KEBABI
- ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ
- DONDURMALI YANARDAĞ PASTASI
- ALMAN KEKİ
- KARADENİZ KEKİ
- MAYALI ELMALI TORTE
- ASLAN SÜTÜ
- KURABİYE MUTİ
- YOĞURTLU JÖLE
- BİSKÜVİLİ PELTE
- ANADOLU ÇÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- AKITMA
- TENCERE BÖREĞİ
- EKŞİLİ
- ORUK
- KARA KIZ KÖFTESİ
- PÜR LEZZET
- MOZAİK PASTA
- KOLAY BONBON
- AYVA ŞEKERLEME jöle
- NUGA
- TAVUK GÖĞSÜ
- FISTIKLI ÇİKOLATA
- FINDIKLI FONDAN
- KESTANE SEKERİ
- LOKUM
- FRİGO
- LİMONLU DONDURMA
- VİŞNELİ DONDURMA
- MUZLU DONDURMA
- KAVUN DONDURMASI
- ÇİKOLATALI DONDURMA
- VANİLYALI DONDURMA
- KAYMAKLI DONDURMA
- TÜKENMEZ
- BOZA
- LİMONATA
- KIZILCIK ŞURUBU
- GÜL ŞURUBU
- ALKOLSÜZ VİŞNE LİKÖRÜ
- PORTAKAL/MANDALİNA LİKÖRÜ (Muz, Çilek, Vişne v.s.)
- PORTAKAL KABUĞU MARMELATI
- MARMELATLAR
- AMBER REÇELİ
- PORTAKAL REÇELİ
- KAYISI REÇELİ
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA REÇELİ
- ÇİLEK REÇELİ (Vişne, Kiraz)
- PEYNİRLİ SARIMSAKLI KANAPE
- TAHİNLİ KANEPE
- ANÇUEZLİ KANEPE
- TARATORLU KANEPE
- MAYONEZLİ PEYNİRLİ KANEPE
- SÜTLÜ EKMEK
- KATMERLİ MUSKA BÖREĞİ
- SARIYER BÖREĞİ
- ÇUBUK BÖREĞİ
- KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ
- PEYNİRLİ DİLBER BÖREĞİ
- TALAŞ BÖREĞİ
- EKMEK SUFLESİ
- PATATES SUFLESİ
- KOLAY BÖREK
- KONKEN BÖREĞİ
- HAZIR YUFKADAN TAVUKLU BÖREK
- SOSİSLİ ÜÇYUFKA BÖREĞİ
- KATMER
- PUF BÖREĞİ
- RUS BÖREĞİ
- MAYALI POĞAÇA
- KARAKÖY POĞAÇASI
- YOĞURTLU BÖREK
- SU BÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- KUSURSUZ PİZZA
- KOLAY PİZZA
- KOLAY PEYNİRLİ TEPSİ ÇÖREĞİ
- KABAKLI TART
- TEPSİ ÇÖREĞİ
- PEYNİRLİ PİDE
- KANDİL SİMİTİ
- YAĞLI SİMİT
- BİR RUZLU KURABİYE
- PEYNİRLİ BİSKÜVİ
- TUZLU ÇUBUK
- LOR KURABİYESİ
- BEREKETLİ KURABİYE
- PORTAKALLI KURABİYE
- HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE
- BEZE
- İKİ RENKLİ BİSKÜVİ
- DOSTLAR KURABİYESİ
- SABLE BİSKÜVİ
- KAYISI BİSKÜVİ
- UN KURABİYESİ
- ANASONLU SİMİT
- PASKALYA ÇÖREĞİ
-
▼
Eylül
(274)
0 yorum:
Yorum Gönder