DONDURMALI YANARDAĞ PASTASI
09:05 | Gönderen
Bulut Bey |
Kaydı Düzenle
MALZEMELER:
-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
-1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
-1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
-Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
DONDURMA İÇİN:
-Kaymaklı veya vanilya dondurma (sayfa 277- 278)
ÜZERİ İÇİN
-4 yumurta
-3 kahve fincanı şeker
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok
koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.
-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
-1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
-1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
-Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
DONDURMA İÇİN:
-Kaymaklı veya vanilya dondurma (sayfa 277- 278)
ÜZERİ İÇİN
-4 yumurta
-3 kahve fincanı şeker
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok
koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.
Etiketler:
Kategorilenmemiş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Menü
-
▼
2007
(459)
-
▼
Eylül
(274)
- MANİSA KEBABI
- ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ
- DONDURMALI YANARDAĞ PASTASI
- ALMAN KEKİ
- KARADENİZ KEKİ
- MAYALI ELMALI TORTE
- ASLAN SÜTÜ
- KURABİYE MUTİ
- YOĞURTLU JÖLE
- BİSKÜVİLİ PELTE
- ANADOLU ÇÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- AKITMA
- TENCERE BÖREĞİ
- EKŞİLİ
- ORUK
- KARA KIZ KÖFTESİ
- PÜR LEZZET
- MOZAİK PASTA
- KOLAY BONBON
- AYVA ŞEKERLEME jöle
- NUGA
- TAVUK GÖĞSÜ
- FISTIKLI ÇİKOLATA
- FINDIKLI FONDAN
- KESTANE SEKERİ
- LOKUM
- FRİGO
- LİMONLU DONDURMA
- VİŞNELİ DONDURMA
- MUZLU DONDURMA
- KAVUN DONDURMASI
- ÇİKOLATALI DONDURMA
- VANİLYALI DONDURMA
- KAYMAKLI DONDURMA
- TÜKENMEZ
- BOZA
- LİMONATA
- KIZILCIK ŞURUBU
- GÜL ŞURUBU
- ALKOLSÜZ VİŞNE LİKÖRÜ
- PORTAKAL/MANDALİNA LİKÖRÜ (Muz, Çilek, Vişne v.s.)
- PORTAKAL KABUĞU MARMELATI
- MARMELATLAR
- AMBER REÇELİ
- PORTAKAL REÇELİ
- KAYISI REÇELİ
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA REÇELİ
- ÇİLEK REÇELİ (Vişne, Kiraz)
- PEYNİRLİ SARIMSAKLI KANAPE
- TAHİNLİ KANEPE
- ANÇUEZLİ KANEPE
- TARATORLU KANEPE
- MAYONEZLİ PEYNİRLİ KANEPE
- SÜTLÜ EKMEK
- KATMERLİ MUSKA BÖREĞİ
- SARIYER BÖREĞİ
- ÇUBUK BÖREĞİ
- KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ
- PEYNİRLİ DİLBER BÖREĞİ
- TALAŞ BÖREĞİ
- EKMEK SUFLESİ
- PATATES SUFLESİ
- KOLAY BÖREK
- KONKEN BÖREĞİ
- HAZIR YUFKADAN TAVUKLU BÖREK
- SOSİSLİ ÜÇYUFKA BÖREĞİ
- KATMER
- PUF BÖREĞİ
- RUS BÖREĞİ
- MAYALI POĞAÇA
- KARAKÖY POĞAÇASI
- YOĞURTLU BÖREK
- SU BÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- KUSURSUZ PİZZA
- KOLAY PİZZA
- KOLAY PEYNİRLİ TEPSİ ÇÖREĞİ
- KABAKLI TART
- TEPSİ ÇÖREĞİ
- PEYNİRLİ PİDE
- KANDİL SİMİTİ
- YAĞLI SİMİT
- BİR RUZLU KURABİYE
- PEYNİRLİ BİSKÜVİ
- TUZLU ÇUBUK
- LOR KURABİYESİ
- BEREKETLİ KURABİYE
- PORTAKALLI KURABİYE
- HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE
- BEZE
- İKİ RENKLİ BİSKÜVİ
- DOSTLAR KURABİYESİ
- SABLE BİSKÜVİ
- KAYISI BİSKÜVİ
- UN KURABİYESİ
- ANASONLU SİMİT
- PASKALYA ÇÖREĞİ
-
▼
Eylül
(274)
0 yorum:
Yorum Gönder