ANADOLU ÇÖREĞİ
09:00 | Gönderen
Bulut Bey |
Kaydı Düzenle
MALZEMELER:
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı su
-Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
-2 yumurta (1 yumurta hamura, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
-Yarım su bardağı tahin
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
-1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
-1 kahve kaşığı yenibahar
-2 kahve kaşığı şeker
-3 kahve kaşığı tuz
-Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur yoğrulacak.)
YAPILIŞI:
1- Bira mayası, yoğurtla ezilir. 1 bardak su, 2 kahve kaşığı şeker, 1 yumurta tuz konup karıştırılır.
2- Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
3- Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesi unlanmış yere alınıp elle bastırarak inceltilir. Üzerine zeytinyağ tahin karışımı sürülüp bohça gibi katlanır. Üzeri örtülerek dinlendirilir.
4- Hamur tekrar elle açılabildiği kadar açılıp bu sefer üzerine
ceviz, tahin, zeytinyağ, yenibahar karışımı sürülür, bir uçtan
başlayarak iki parmak genişliğinde sarılır.
5- Sarılan bu hamurun sol ucu içe, sağ ucu ise dışa döndürülerek burulur.
6- Sonra uçtan başlayarak kendi etrafında sarılır ve yuvarlak bir çörek yapılır. (Son uç, alta gizlenir.)
7- Yağlanmış tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: İstenirse üzerine yumurta sürüldükten sonra susam ve çörek otu serpilir.
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı su
-Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
-2 yumurta (1 yumurta hamura, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
-Yarım su bardağı tahin
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
-1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
-1 kahve kaşığı yenibahar
-2 kahve kaşığı şeker
-3 kahve kaşığı tuz
-Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur yoğrulacak.)
YAPILIŞI:
1- Bira mayası, yoğurtla ezilir. 1 bardak su, 2 kahve kaşığı şeker, 1 yumurta tuz konup karıştırılır.
2- Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
3- Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesi unlanmış yere alınıp elle bastırarak inceltilir. Üzerine zeytinyağ tahin karışımı sürülüp bohça gibi katlanır. Üzeri örtülerek dinlendirilir.
4- Hamur tekrar elle açılabildiği kadar açılıp bu sefer üzerine
ceviz, tahin, zeytinyağ, yenibahar karışımı sürülür, bir uçtan
başlayarak iki parmak genişliğinde sarılır.
5- Sarılan bu hamurun sol ucu içe, sağ ucu ise dışa döndürülerek burulur.
6- Sonra uçtan başlayarak kendi etrafında sarılır ve yuvarlak bir çörek yapılır. (Son uç, alta gizlenir.)
7- Yağlanmış tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: İstenirse üzerine yumurta sürüldükten sonra susam ve çörek otu serpilir.
Etiketler:
Kategorilenmemiş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Menü
-
▼
2007
(459)
-
▼
Eylül
(274)
- MANİSA KEBABI
- ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ
- DONDURMALI YANARDAĞ PASTASI
- ALMAN KEKİ
- KARADENİZ KEKİ
- MAYALI ELMALI TORTE
- ASLAN SÜTÜ
- KURABİYE MUTİ
- YOĞURTLU JÖLE
- BİSKÜVİLİ PELTE
- ANADOLU ÇÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- AKITMA
- TENCERE BÖREĞİ
- EKŞİLİ
- ORUK
- KARA KIZ KÖFTESİ
- PÜR LEZZET
- MOZAİK PASTA
- KOLAY BONBON
- AYVA ŞEKERLEME jöle
- NUGA
- TAVUK GÖĞSÜ
- FISTIKLI ÇİKOLATA
- FINDIKLI FONDAN
- KESTANE SEKERİ
- LOKUM
- FRİGO
- LİMONLU DONDURMA
- VİŞNELİ DONDURMA
- MUZLU DONDURMA
- KAVUN DONDURMASI
- ÇİKOLATALI DONDURMA
- VANİLYALI DONDURMA
- KAYMAKLI DONDURMA
- TÜKENMEZ
- BOZA
- LİMONATA
- KIZILCIK ŞURUBU
- GÜL ŞURUBU
- ALKOLSÜZ VİŞNE LİKÖRÜ
- PORTAKAL/MANDALİNA LİKÖRÜ (Muz, Çilek, Vişne v.s.)
- PORTAKAL KABUĞU MARMELATI
- MARMELATLAR
- AMBER REÇELİ
- PORTAKAL REÇELİ
- KAYISI REÇELİ
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA REÇELİ
- ÇİLEK REÇELİ (Vişne, Kiraz)
- PEYNİRLİ SARIMSAKLI KANAPE
- TAHİNLİ KANEPE
- ANÇUEZLİ KANEPE
- TARATORLU KANEPE
- MAYONEZLİ PEYNİRLİ KANEPE
- SÜTLÜ EKMEK
- KATMERLİ MUSKA BÖREĞİ
- SARIYER BÖREĞİ
- ÇUBUK BÖREĞİ
- KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ
- PEYNİRLİ DİLBER BÖREĞİ
- TALAŞ BÖREĞİ
- EKMEK SUFLESİ
- PATATES SUFLESİ
- KOLAY BÖREK
- KONKEN BÖREĞİ
- HAZIR YUFKADAN TAVUKLU BÖREK
- SOSİSLİ ÜÇYUFKA BÖREĞİ
- KATMER
- PUF BÖREĞİ
- RUS BÖREĞİ
- MAYALI POĞAÇA
- KARAKÖY POĞAÇASI
- YOĞURTLU BÖREK
- SU BÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- KUSURSUZ PİZZA
- KOLAY PİZZA
- KOLAY PEYNİRLİ TEPSİ ÇÖREĞİ
- KABAKLI TART
- TEPSİ ÇÖREĞİ
- PEYNİRLİ PİDE
- KANDİL SİMİTİ
- YAĞLI SİMİT
- BİR RUZLU KURABİYE
- PEYNİRLİ BİSKÜVİ
- TUZLU ÇUBUK
- LOR KURABİYESİ
- BEREKETLİ KURABİYE
- PORTAKALLI KURABİYE
- HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE
- BEZE
- İKİ RENKLİ BİSKÜVİ
- DOSTLAR KURABİYESİ
- SABLE BİSKÜVİ
- KAYISI BİSKÜVİ
- UN KURABİYESİ
- ANASONLU SİMİT
- PASKALYA ÇÖREĞİ
-
▼
Eylül
(274)
0 yorum:
Yorum Gönder