KIZILCIK ŞURUBU
08:43 | Gönderen
Bulut Bey |
Kaydı Düzenle
(Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal)
yazlık-kışlık
MALZEMELER:
-1 kg. kızılcık
-1 kg. şeker
-2 limon
YAPILIŞI:
1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.
2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.
3- Ilıyınca kavanozlara konur.
4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.
Not:
1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.
2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.
yazlık-kışlık
MALZEMELER:
-1 kg. kızılcık
-1 kg. şeker
-2 limon
YAPILIŞI:
1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.
2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.
3- Ilıyınca kavanozlara konur.
4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.
Not:
1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.
2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.
Etiketler:
Kategorilenmemiş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Menü
-
▼
2007
(459)
-
▼
Eylül
(274)
- MANİSA KEBABI
- ISPANAKLI HAZIR YUFKA BÖREĞİ
- DONDURMALI YANARDAĞ PASTASI
- ALMAN KEKİ
- KARADENİZ KEKİ
- MAYALI ELMALI TORTE
- ASLAN SÜTÜ
- KURABİYE MUTİ
- YOĞURTLU JÖLE
- BİSKÜVİLİ PELTE
- ANADOLU ÇÖREĞİ
- HAVUÇLU KEK
- AKITMA
- TENCERE BÖREĞİ
- EKŞİLİ
- ORUK
- KARA KIZ KÖFTESİ
- PÜR LEZZET
- MOZAİK PASTA
- KOLAY BONBON
- AYVA ŞEKERLEME jöle
- NUGA
- TAVUK GÖĞSÜ
- FISTIKLI ÇİKOLATA
- FINDIKLI FONDAN
- KESTANE SEKERİ
- LOKUM
- FRİGO
- LİMONLU DONDURMA
- VİŞNELİ DONDURMA
- MUZLU DONDURMA
- KAVUN DONDURMASI
- ÇİKOLATALI DONDURMA
- VANİLYALI DONDURMA
- KAYMAKLI DONDURMA
- TÜKENMEZ
- BOZA
- LİMONATA
- KIZILCIK ŞURUBU
- GÜL ŞURUBU
- ALKOLSÜZ VİŞNE LİKÖRÜ
- PORTAKAL/MANDALİNA LİKÖRÜ (Muz, Çilek, Vişne v.s.)
- PORTAKAL KABUĞU MARMELATI
- MARMELATLAR
- AMBER REÇELİ
- PORTAKAL REÇELİ
- KAYISI REÇELİ
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA REÇELİ
- ÇİLEK REÇELİ (Vişne, Kiraz)
- PEYNİRLİ SARIMSAKLI KANAPE
- TAHİNLİ KANEPE
- ANÇUEZLİ KANEPE
- TARATORLU KANEPE
- MAYONEZLİ PEYNİRLİ KANEPE
- SÜTLÜ EKMEK
- KATMERLİ MUSKA BÖREĞİ
- SARIYER BÖREĞİ
- ÇUBUK BÖREĞİ
- KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ
- PEYNİRLİ DİLBER BÖREĞİ
- TALAŞ BÖREĞİ
- EKMEK SUFLESİ
- PATATES SUFLESİ
- KOLAY BÖREK
- KONKEN BÖREĞİ
- HAZIR YUFKADAN TAVUKLU BÖREK
- SOSİSLİ ÜÇYUFKA BÖREĞİ
- KATMER
- PUF BÖREĞİ
- RUS BÖREĞİ
- MAYALI POĞAÇA
- KARAKÖY POĞAÇASI
- YOĞURTLU BÖREK
- SU BÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ
- KUSURSUZ PİZZA
- KOLAY PİZZA
- KOLAY PEYNİRLİ TEPSİ ÇÖREĞİ
- KABAKLI TART
- TEPSİ ÇÖREĞİ
- PEYNİRLİ PİDE
- KANDİL SİMİTİ
- YAĞLI SİMİT
- BİR RUZLU KURABİYE
- PEYNİRLİ BİSKÜVİ
- TUZLU ÇUBUK
- LOR KURABİYESİ
- BEREKETLİ KURABİYE
- PORTAKALLI KURABİYE
- HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE
- BEZE
- İKİ RENKLİ BİSKÜVİ
- DOSTLAR KURABİYESİ
- SABLE BİSKÜVİ
- KAYISI BİSKÜVİ
- UN KURABİYESİ
- ANASONLU SİMİT
- PASKALYA ÇÖREĞİ
-
▼
Eylül
(274)
0 yorum:
Yorum Gönder