Mutfaktaki Kokulara Son Verme Yontemleri
14:55 | Gönderen
Bulut Bey |
Kaydı Düzenle
Birbirinden lezzetli yemekleri pişirdiğiniz mutfağa, istenmeyen kokular sinmiş olabilir. Hemen üzülmeyin, bunun da çaresi var.
İşte, ev hanımlarının mutfakta işlerine yarayacak pratik bilgilerden bazıları:
İşte, ev hanımlarının mutfakta işlerine yarayacak pratik bilgilerden bazıları:
- Tabak ve çatallardaki balık kokusunu çıkarmak için, yıkama suyuna bolca kahve telvesi atarsanız, sorunun çözümlendiğini göreceksiniz.
- Lahananın pişerken pek de hoş olmayan kokusunu önlemek için, tencerenin içine biraz ekmek içi koymanız yeterli.
- Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi, mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz. Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için de avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusundan eser kalmadığını farkedeceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da... Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, kokunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
- Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz. Bunun için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve, balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.
- Kaz, ördek ve av hayvanlarından eti ağır kokulu olanlarının, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.
- Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz. Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun.
- Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.
- Uzunca süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Blog Menü
-
▼
2007
(459)
-
▼
Kasım
(53)
- Visneli Kek
- Lor Tatlisi
- Portakalli Havuclu Kek
- Cigirtma
- Ananasli Cheesecake
- Alman Pastasi
- Mandalinali Muffin
- Firinda Brokoli
- Sosisli Zeytinli Pogaca
- Limonlu Hindistancevizli Muffin
- Hamsi Tava
- Cayli Kek
- Zeytinyagli Ispanak
- Meyaneli Incik
- Kiyma Soslu Makarna
- Kumpir
- Kahvalti Pizzasi
- Etli Yaprak Sarma
- Karniyarik
- Portakalli Cheesecake
- Anne Kedi ile Yemek Tarifleri
- Key Lime Pie
- Lava Cake
- Mashed Potatoes
- Grilled Beef
- Chicken Curry
- Spanish Scramble
- Naan Bread
- Basil Chicken Fried Rice
- Stir Fried Ginger Chicken
- Ingilizce Yemek Tarifleri
- Ege Kurabiyesi
- Ahtabot Salatasi
- Hashasli Lokum
- Hurmali Bonbon
- Gul Mantisi (Sosyete Mantisi)
- Tuzda Balik
- Yiyecek alirken nelere dikkat etmek gerekir
- Mutfaktaki Kokulara Son Verme Yontemleri
- Lezzetin Puf Noktalari
- Pratik Mutfak Bilgileri
- Yemek Yaparken Aklinizda Bulunsun
- Mercimekli Borek
- Zeytinyagli Patlican Dolmasi
- Karisik Pizza
- Kazan Dibi
- Poncik
- Salsa Soslu Tavuk
- Hamsi Kusu
- Telli Baba Tatlisi
- Bebekler Icin Corbalar
- Bebekler icin mama- yemek tarifleri
- Mantarli, Tavuklu Japon Pilavi
-
▼
Kasım
(53)
0 yorum:
Yorum Gönder