Bebekler Icin Corbalar
Yoğurt Çorbası:
2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın. Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur.
Sebze Püresi:
1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.
Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.
Yoğurtlu Sebze Çorbası:
Bebekler genelde yoğurt tadını çok severler. Onlara sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. 1 küçük boy patates, yarım kabak, 2-3 sap maydanoz veya ıspanak, 1 tatlı kaşığı pirinç düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir. Ayrı bir yerde 1 kepçe yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, yarım yumurta ( 6 aydan küçük bebek için yumurta ilave etmeyiniz) karıştırılır. Karışıma kaynar sebze suyu ilave edilerek karıştırılır. Sulandırılmış karışım diğer sebzelere eklenerek kaynatılır. Çorba koyulaşınca ateşten alınır. Üzerine istenirse kuru nane eklenir. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile servis edilir.
Pirinçli Mercimek Çorbası:
Bebeğiniz mercimek çorbasını sevmiyorsa bu çorbayla ona kurubaklagil yedirmiş olursunuz. Küçük bir tencereye 2.5 bardak su , 1 çorba kaşığı kırmızı veya sarı mercimek, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek pişirin. Pişen çorbaya 1 çay kaşığı tuzot ilave edin.
Blog Menü
-
▼
2007
(459)
-
▼
Kasım
(53)
- Visneli Kek
- Lor Tatlisi
- Portakalli Havuclu Kek
- Cigirtma
- Ananasli Cheesecake
- Alman Pastasi
- Mandalinali Muffin
- Firinda Brokoli
- Sosisli Zeytinli Pogaca
- Limonlu Hindistancevizli Muffin
- Hamsi Tava
- Cayli Kek
- Zeytinyagli Ispanak
- Meyaneli Incik
- Kiyma Soslu Makarna
- Kumpir
- Kahvalti Pizzasi
- Etli Yaprak Sarma
- Karniyarik
- Portakalli Cheesecake
- Anne Kedi ile Yemek Tarifleri
- Key Lime Pie
- Lava Cake
- Mashed Potatoes
- Grilled Beef
- Chicken Curry
- Spanish Scramble
- Naan Bread
- Basil Chicken Fried Rice
- Stir Fried Ginger Chicken
- Ingilizce Yemek Tarifleri
- Ege Kurabiyesi
- Ahtabot Salatasi
- Hashasli Lokum
- Hurmali Bonbon
- Gul Mantisi (Sosyete Mantisi)
- Tuzda Balik
- Yiyecek alirken nelere dikkat etmek gerekir
- Mutfaktaki Kokulara Son Verme Yontemleri
- Lezzetin Puf Noktalari
- Pratik Mutfak Bilgileri
- Yemek Yaparken Aklinizda Bulunsun
- Mercimekli Borek
- Zeytinyagli Patlican Dolmasi
- Karisik Pizza
- Kazan Dibi
- Poncik
- Salsa Soslu Tavuk
- Hamsi Kusu
- Telli Baba Tatlisi
- Bebekler Icin Corbalar
- Bebekler icin mama- yemek tarifleri
- Mantarli, Tavuklu Japon Pilavi
-
▼
Kasım
(53)
0 yorum:
Yorum Gönder